Dirigent

Paula Torres

Paula Torres (1972) is een dirigent met meer dan 22 jaar ervaring met het leiden van zowel professionele als amateur kamerkoren en orkesten. Ze is geboren in Colombia en woonde meer dan 20 jaar in Chili. Zij is onlangs verhuisd naar Nederland en is sinds mei dit jaar gevestigd in Utrecht

Ze behaalde haar diploma Koordirectie aan de Universiteit van Chili in 2003 en haar Master Orkestdirectie in 2020. Ze heeft gestudeerd met prestigieuze meesters van de Colombiaanse koorscene zoals Alejandro Zuleta, Jorge Zorro en Julián Gómez en in Chili met Guido Minoletti. Ze heeft haar studie geperfectioneerd met gerenommeerde Argentijnse dirigenten Néstor Andrenacci en Néstor Zadoff en nam deel aan masterclasses van Robert Sund (Zweden), Felicia Pérez (Cuba), Werner Pfaff (Duitsland), Josep Prats (Spanje), Krista Audere (Letland).

Momenteel volgt ze aan het Conservatorium in Utrecht de Master Koordirectie bij Rob Vermeulen. Op orkestgebied heeft ze gestudeerd onder leiding van David del Pino Klinge (Peru - Duitsland) en Nicolas Rauss (Zwitserland).

Al bijna 20 jaar geeft ze les aan bachelor- en masteropleidingen muziek, gekoppeld aan onderwijsinstellingen zoals de Pontificia Universidad Católica, Universidad de Chile, Universidad Mayor en Universidad Alberto Hurtado.

Ze heeft een aanzienlijke artistieke carrière opgebouwd als dirigent van gerenommeerde koren in Chili, waaronder de Ensamble Res Nova (oprichter), Coro Bellas Artes la Universidad Alberto Hurtado's Camber Choir en Ensamble Ikaros (oprichter). Ze heeft ook gewerkt als workshopleider en gastdirigent van Chileense groepen zoals Femme Vocal en in het buitenland als koor van de Universidad de los Andes (Bogota - Colombia), Coro Magno de la Universidad del Valle (Cali - Colombia), Coro de la Municipalidad de Puerto Madryn en Coro Nacional de Jóvenes de la República de Argentina, en onlangs in Nederland met het Leeuwarder Kamerkoor.

Paula verkent nieuw en divers koorrepertoire en heeft concerten gegeven in Chili en in landen als Colombia, Peru, Argentinië, Engeland, Spanje, Frankrijk, Duitsland, Italië, Tsjechië, Nederland en Israël. Met haar activiteit voor het kamerkoor van University Alberto Hurtado heeft zij belangrijke onderscheidingen gekregen van de nationale critici met verschillende premières in belangrijke muziekzalen in Chili.

 

Kom bij ons zingen

Wij zijn momenteel op zoek naar een (hoge) sopraan, een tenor en een lage bas

>>>meer informatie

Optredens

Zaterdag 20 januari 2024, 21:30 uur, Domkerk, Utrecht: Night of Light

>>>meer informatie

Onze sponsoren:

Gemeente UtrechtElise MathildefondsMien van 't SandfondsCarel Nengerman Fonds